Social

Ciolos: Mieii din gospodarii pot fi sacrificati traditional pentru consumul propriu

Mieii din gospodarii pot fi sacrificati traditional in perioada sarbatorilor de Paste daca sunt pentru consumul propriu, a declarat, la un post de televiziune, ministrul agriculturii, Dacian Ciolos .

"Omul care vrea sa-si taie un miel de Pasti la el in curte poate sa-l taie fara nici o problema, la fel cum a facut-o pana acum", a precizat Ciolos. Acesta a mentionat ca Autoritatea Veterinara s-a pregatit si pentru sacrificarile mieilor destinati comercializarii.

"Sacrificarile se pot face in orice loc amenajat de catre primarii, consilii locale, unde trebuie sa fie apa curenta si canalizare . ANSVSA va pune la dispozitie specialisti, medici veterinari care vor fi acolo sa supravegheze tot procesul. De asemenea, ANSVSA a dispus deschiderea unor abatoare care sunt inchise pentru modernizare, dar pentru o saptamana inainte de Pasti ele vor fi temporar deschise. Ciobanii sau cei care vor sa vanda miei ii vor putea sacrifica acolo, respectand normele europene, pentru ca e vorba de mieii destinati comercializarii", a subliniat oficialul MADR.

Potrivit ministrului agriculturii, riscurile de a nu respecta normele europene in momentul sacrificarii mieilor destinati comercilizarii sunt reduse pentru ca totul se face sub supravegherea si sub consultanta medicilor veterinari .

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea