Social

#ciocolata #studiu ciocolata #pastila inima # remediu inima

Ciocolata poate preveni infarctul!

Cercetatorii americani au in plan testarea unei pastile cu flavonoizi din cacao cu scopul de a afla daca aceasta poate preveni infarctul si accidentele vasculare. Studiul este cel mai amplu de pana acum, iar rezultatele sale ar putea aduce inovatii importante in domeniul sanatatii cardiovasculare.

Flavonoizii din cacao sunt acei compusi naturali ce includ o combinatie de nutrienti regasiti exclusiv in boabele de cacao. Acestia sunt deseori distrusi in urma procesarii dulciurilor, fapt care face ca alimentele dulci din comert, chiar si atunci cand aparent contin o cantitate mare de cacao, sa nu fie tocmai sanatoase.

Flavonoizii din cacao si-au confirmat anterior efectele benefice asupra tensiunii arteriale, colesterolului, cat si asupra functionarii corespunzatoare a inimii.

Participantii la studiul actual, peste 18.000 la numar, vor primi timp de 4 ani ori cate doua pastile cu flavonoizi din cacao, ori pastile placebo. Apoi, in partea a doua a textului, vor lua zilnic ori capsule placebo, ori pastile cu multivitamine care sunt bogate in nutrienti. Cercetarea se va derula in SUA, in cadrul Women's Hospital din Boston.

Foto:medimoon.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea