Social

Ciocolata ne apara de hipertensiune

Ciocolata, ale carei efecte pozitive cardiovasculare au fost deja demonstrate prin studii clinice, este benefica si pentru creier, pentru ca imbunatateste circulatia sangvina cerebrala, potrivit rezultatelor a doua studii prezentate la o conferinta din SUA. La primul studiu, coordonat de profesorul Ian Macdonald de la Scoala de medicina Nottingham din Marea Britanie, au participat femei tinere si sanatoase, care au consumat regulat o bautura bogata in flavonoizi, substanta antioxidanta continuta si de boabele de cacao. Desi bautura CocoAvia, furnizata pentru acest studiu de producatorul Mars Inc, nu a ameliorat performantele mentale ale subiectilor participanti la test, comparativ cu voluntarii care nu au consumat bautura, aceasta a crescut semnificativ nivelul circulatiei sangvine in creier pentru o perioada de doua- trei ore. Potrivit lui Macdonald, studii mai extinse ar putea demonstra potentialul promitator al bauturilor bogate in flavonoizi in tratarea persoanelor in varsta care au suferit mici atacuri cerebrale si sufera de dementa. Un al doilea studiu, coordonat de profesorul Norman Hollenberg de la Scoala de medicina a Universitatii Harvard asupra persoanelor sanatoase cu varste peste 50 de ani, a indicat o crestere semnificativa a fluxului sangvin in creier. Acest profesor a studiat efectele pudrei de cacao la indienii Kuna din Panama, care sunt consumatori regulati ai acestui produs alimentar. Hollenberg a remarcat faptul ca persoanele in varsta apartinand acestei comunitati nu sufera de boli grave precum hipertensiune arteriala si degenerare cerebrala. Totusi, si acest cercetator a estimat ca efectele pudrei de cacao asupra creierului, desi par promitatoare, ar trebui verificate prin teste clinice mai amanuntite. Consumul excesiv nu face bine organismului Ambii profesori, care au prezentat aceste studii in cadrul conferintei anuale a Societatii americane pentru promovarea stiintei, au avertizat totodata ca un consum excesiv de ciocolata poate provoca probleme de sanatate. Este recomandata si pentru ridicarea moralului Chiar daca are grasimi si zaharuri si e un produs bogat in calorii, ciocolata e totodata o sursa importanta de magneziu si saruri minerale. Consumata cu moderatie, ne face bine la inima, ne ridica moralul si ne usureaza digestia. Ciocolata face parte din ratia soldatilor americani si e nelipsita din dieta astronautilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea