Social

Ciocolata, mai eficienta decat ceaiul

Ciocolata neagra , bogata in cacao, este mai eficienta in reducerea tensiunii arteriale decat ceaiul verde si cel negru, informeaza Reuters. In urma efectuarii unui studiu, participantii la experiment au consumat timp de doua saptamani produse pe baza de cacao. La final s-a constatat o scadere a tensiunii arteriale, similara celor care au luat medicamentele pentru combaterea hipertensiunii arteriale. Atat ceaiul, cat si cacaua contin polifenoli, o clasa de antioxidanti responsabili pentru efectul benefic in prevenirea bolilor cardiovasculare. Insa, cacaua contine un tip de polifenoli care nu se gaseste in ceai, respectiv procianidele, care actioneaza direct asupra vaselor sangvine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea