Social

#intoarcere in tara # zona rosie #carantina la intoarcerea in tara #carantina

Cine va intra in carantina la intoarcerea in tara. Lista tarilor din „zona rosie”

Romanii care revin in tara din “zona rosie”, dar si turistii straini, vor fi obligati sa stea in izolare pe toata perioada de incubatie a bolii, asa cum a fost ea documentata stiintific, potrivit noii legi.

Carantina poate fi instituita la domiciliul persoanei vizate, intr-o alta locuinta aleasa de persoana vizata sau intr-un spatiu special amenajat de autoritati.

Lista tarilor din “zona rosie”

Doar persoanele care vin din tari cu o rata mai mare de raspandire a virusului vor fi obligati sa stea in carantina timp de 14 zile. Momentan, in zona rosie se situeaza doar trei tari:

  • Luxemburg
  • Suedia
  • Portugalia

De altfel, autoritatile au dispus intre timp suspendarea zborurilor directe din Romania catre mai multe tari dar si catre altele din afara Uniunii Europene, precum Serbia, Turcia dar si Israel, Emiratele Arabe Unite si Qatar, catre care noi aveam zboruri directe, potrivit stirileprotv.ro.

Potrivit noii legi, in carantina vor fi plasate si persoanele care intra in contact direct  cu o persoana care a fost depistata pozitiv cu noul virus. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea