Social

#liste #europarlamentare #candidat #pnl #pdl #psd

Cine va ajunge "cu certitudine" la Bruxelles

11 pedelisti, 10 pesedisti si sase penelisti au tras lozul castigator. Restul colegilor lor, de pe asa-numitele locuri semieligibile, se vor bate sa sara peste linie .

Principalele trei partide PD-L, PSD si PNL si-au stabilit, ieri, in linii mari, candidatii cu care vor defila spre Bruxelles . Pedelistii mizeaza pe 11 locuri „sigure”, pesedistii pe 10, iar liberalii pe sase.

Tot ieri s-au facut primele estimari referitoare la costuri. Ele vor fi mai mici decat la parlamentarele din toamna si vor fi impartite de partide si de candidati.

Corina Cretu (PSD) spune ca, spre deosebire de euroalegerile precedente, acum candidatii care au reusit sa prinda un mandat la Bruxelles (fie el si incomplet) au strans o suma consistenta pentru a-si plati din costurile de campanie.

Un salariu de eurodeputat se ridica la 7.000 de euro pe luna. Valeriu Zgonea, insarcinatul PSD cu problemele privind campania electorala pentru europarlamentare, ne-a declarat ca partidul nu va plati foarte mult pentru promovare.

( citeste continuarea in Gandul )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea