Social

#Tudor Aaron Istodor Berlinala #Ana mon amour # Berlinala romani # Berlinala

Cine sunt cineasti romani prezenti la Berlinala

Astazi incepe cea de-a 67-a editie, Festivalul International de Film de la Berlin! 24 de productii internationale sunt incluse in selectia oficiala. 18 dintre pelicule isi vor disputa Ursul de Aur, ravnit trofeu care va fi decernat la 18 februarie.

Regizoarea Ilinca Calugareanu, actorul Alexandru Potocean, regizoarea Ioana Mischie, producatoarea Andra Popescu, operatoarea Carmen Tofeni, distribuitorul de film Matei Truta si scenarista Monica Stan se numara printre cei 250 de tineri cineasti alesi din 71 de tari pentru a participa in programul Berlinale Talents din cadrul Festivalului de Film de la Berlin.

De asemenea, Tudor Aaron Istodor a fost selectat in programul Shooting Stars.

Proiectul “The Deer”, de Bogdan George Apetri, a fost selectat, de asemenea, pentru Co-production Market, si sase filme autohtone vor fi proiectate la standul tarii noastre din cadrul evenimentului.

In competitia principala este si lungmetrajul “Ana, mon amour”, in regia lui Calin Peter Netzer, care are deja in palmares un Urs de Aur, obtinut la editia din 2013 a Berlinalei cu filmul “Pozitia copilului”.  Filmul va avea premiera pe 17 februarie si va mai avea inca trei proiectii pe 18 februarie in Berlinala.

Sursa foto: Hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea