Social

#atac taliban #militari ucisi #militari romani #militari romani afganistan

Cine sunt cei doi romani ucisi in Afganistan

Doi militari romani si-au pierdut viata si un al treilea a fost ranit in urma unui incident care a avut loc ieri in apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a politistilor afgani, a transmis Ministerul Apararii Nationale.

"În urma incidentului, celor trei militari de la forţele pentru operaţii speciale, care au fost răniţi, li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi imediat la spitalul militar cel mai apropiat. Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian şi sergentul Vizireanu Adrian nu au supravieţuit, iar starea militarului rănit este stabilă şi urmează să fie transferat la un spital din Germania", se arată într-un comunicat de presă.

Toti trei romani implicatiin incident sunt din judetul Buzau. Adrian Vizereanu, in varsta de 36 de ani, era si arbitru de fotbal. El si-a suspendat activitatea sportiva pe timpul misiunii in Afganistan. Iulian Dumitrescu este din Smeeni si avea tt 36 de ani. Membrii celor doua familii sunt in stare de soc dupa aflarea vestii decesului celor doi militari, mai ales ca acestia au fost impuscati de persoane imbracate in uniforma militara.

În total, România a pierdut 25 de militari în operaţiunile din Afganistan.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea