Social

#psihologie minciuna # cum recunosti un mincinos # barbati mincinosi # femei mincinoase #studiu mincinosi #minciuna

Cine minte mai mult: femeia sau barbatul? Vei fi uimit!

80% din oameni recunosc ca mint, mai ales daca minciunile sunt nevinovate, arata un studiu recent publicat de tabloidul britanic "The Daily Mail". Surprinzator, femeile sunt cele care mint mai des, mai arata cercetarea, unele reprezentante ale sexului frumos admitand ca spun si 30 de minciuni pe zi. 

Patru femei din cinci recunosc ca mint aproape zilnic, spre deosebire de barbati care se pare ca sunt mai sinceri decat ati fi crezut. Astfel doar doi din cinci barbati spun ca ar minti zilnic. Din fericire, statistica aceasta acopera si minciunile nevinovate. Astfel, cel mai des intalnit motiv pentru care mint oamenii, indiferent de sex, este pentru a-i face pe ceilalti sa se simta mai bine (55%) sau pentru a iesi dintr-o incurcatura (32%). Alte motive des intalnite: pentru ca au vrut sa demonstreze ceva, sa iasa bine dintr-o situatie complicata sau pur si simplu ca a fost cea mai usoara cale. 

Un motiv de minciuna este si... mancarea. 42% din cei chestionati recunosc ca nu sunt chiar sinceri cand sunt intrebati daca le-a placut mancarea gatita de prieteni sau rude. Alte motive de a cosmetiza adevarul: locul de munca, salariul, greutatea si chiar hobby-urile atunci cand isi doresc sa impresioneze pe cineva. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea