Social

Cine minte: Copos sau Cristea?

Vicepremierul sustine ca nu stia nimic de intentia Loteriei de a achizitiona sedii noi. El sustine ca a vindut sediile unor persoane si unei firme. Loteria insa zice ca a cumparat cele 38 de spatii de la Ana Electronic.

Vicepremierul George Copos si-a facut ieri timp si ne-a chemat la prinz la Guvern, in biroul sau, pentru a ne explica punctul sau de vedere cu privire la modul prin care Loteria Romana a cumparat 38 de spatii comerciale care au apartinut firmei Ana Electronic. Inarmat cu o carioca, Copos ne-a explicat pe un flip-chart traseul spatiilor comerciale. In primul trimestru al lui 2004, cele 41 de spatii pe care Ana Electronic le-a luat de la Fast Service produceau o pierdere lunara de 2,5 miliarde de lei. Pentru ca nu am gasit un investitor si nici nu am avut 11 milioane de dolari ca sa investesc in ele, am decis sa le vind. Intr-adevar, 38 de spatii le-am vindut catre cele doua persoane fizice pe care le-ati mentionat in ziar si acelei microintreprinderi . Ce s-a intimplat mai departe cu aceste spatii nu mai este treaba mea. Le-am vindut si am platit 10 miliarde de lei impozite la stat. E ceva ilegal in asta? E vreo lege care ma obliga pe mine sa nu vind cui vreau eu?, zice George Copos.

Circuitul spatiilor in natura

Intrebat ce parere are de faptul ca spatiile vindute de el la niste preturi mici au fost revindute Loteriei la preturi chiar si de zece ori mai mare, in doar citeva zile, George Copos a replicat sec: Eu trebuia sa vind pentru ca eram pe pierdere. Trebuia sa vind la un pret mai mare decit cel de inventar si asta am facut. Daca s-au revindut la un pret mult mai mare, asta e. Eu nu am stiut de oferta Loteriei Romane.

Intr-un comunicat dat publicitatii pe 20 ianuarie 2006, conducerea Loteriei Romane face urmatoarele precizari: In cursul anului 2004, Loteria Romana a achizitionat, din surse proprii, din reteaua SC Ana Electronic SA, un numar de 38 de spatii comerciale in suprafata totala de 6.786 mp, in valoare de 5,1 milioane de euro. In raportul Corpului de Audit si Control al Ministerului Finantelor facut asupra acestei tranzactii se spune ca Loteria Romana a primit 69 de oferte care au totalizat 106 spatii comerciale. Dintre toate acestea, Loteria a ales exact cele 38 de spatii comerciale care au apartinut lui SC Ana Electronic SA. Chestia ciudata e ca aceste spatii au fost vindute, initial, dispersat catre doua persoane fizice, Ion Matei (7 spatii) si Nicolae Ghinea (5 spatii) si o persoana juridica , Rom Tour GM Impex SRL (28 de spatii). E curios cum oamenii de la Loteria Romana au ales din cele 109 oferte, chiar spatiile care au apartinut lui Ana Electronic, platind pentru ele 5,1 milioane de euro.

Lucescu spune ca a imprumutat bani de la Matei

Ieri, am reusit, in sfirsit, sa vorbim la telefon cu antrenorul Mircea Lucescu, cel la care a ajuns un milion de euro din banii platiti de Loterie intermediarului Ion Matei. Lucescu s-a aratat foarte indignat de faptul ca a fost implicat colateral in acest scandal. Recunosc ca am luat un imprumut de la Ion Matei, cu care am o legatura mai veche. De la el am cumparat casa in care sta acum Razvan. Da ce problema e cu asta? Exista un document clar in care se spune ca am imprumutat niste bani de la el, o parte din bani i-am dat inapoi, asa ca nu vad ce problema e cu asta?, ne-a declarat Mircea Lucescu. El a dorit sa precizeze ca din 2001, de cind a plecat la Galatasaray, nu mai e actionar la Ana Group. In contractul meu de antrenor la rapid era stipulat ca trebuie sa fiu actionar la firma lui Copos. Cind am plecat in Turcia, n-am mai fost actionar, afirma Lucescu.

Daca Matei ma imprumuta pe mine, aveam o problema

George Copos ne-a declarat ieri ca stia si el, din presa, despre imprumutul pe care Ion Matei i l-a dat lui Mircea Lucescu. Nu ma intereseaza ca Ion Matei a cumparat spatiile de la mine cu bani de la Loterie, nu ma intereseaza ce a facut el cu restul de bani pe care i-a incasat de la Loterie. Daca Matei ma imprumuta pe mine cu bani, atunci aveam o problema mare. El l-a imprumutat pe Lucescu si eu nu am avut nici un amestec in afacerea lor, zice vicepremierul.

Ministrii tac, civilii sapa la scaunul lui Copos
Este treaba PC ce face cu vicepremierul George Copos. Nu am discutat in Coalitie despre acest subiect. Conservatorii trebuie sa gaseasca o solutie, este ministrul lor, a declarat ieri ministrul liberal al Sanatatii, Eugen Nicolaescu. O pozitie similara a adoptat si ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu. Aflat ieri la Bruxelles, el a fost intrebat daca, dupa ce Adrian Nastase a renuntat la functiile politice, nu ar fi momentul ca si Copos sa faca un gest similar. Ungureanu a apreciat ca, atit timp cit Copos nu a fost inculpat, decizia revine individului si partidului care il sustine si si-a exprimat speranta ca va prevala maturitatea politica.

Vicepremierul conservator George Copos, cercetat de DNA in afacerea cu Loteria Romana, a fost ieri atacat si de Coalitia pentru o Guvernare Curata. ONG-urile care compun Coalitia i-au recomandat ieri vicepremierului sa se retraga din functie, din cauza acuzatiilor de coruptie. De asemenea, Coalitia felicita PSD-ul pentru faptul ca Adrian Nastase si Dan Ioan Popescu au facut pasul inapoi, chiar daca destul de tirziu.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea