Social

#iran #fotbal #nationala #jucatori

Cine e anti-Ahmadinejad, este dat afara din fotbal

Fotbalistii iranieni care il contesta pe Ahmadinejad au fost alungati de la Nationala Iranului. Patru dintre cei sase jucatori iranieni care au ales sa isi arate sprijinul pentru liderul opozitiei, purtand la mana bratari verzi, au fost alungati din fotbal.

Aceasta actiune are loc dupa ce saptamana trecuta sase dintre jucatorii nationalei care a disputat o partida cu Coreea de Sud, in preliminariile Campionatului Mondial din 2010, au purtat la mana bratari verzi, respectiv culoarea campaniei liderului opozitiei iraniene in campania pentru prezidentiale.

Potrivit presei internationale, citata de Realitatea TV, patru dintre cei sase indrazneti au fost obligati sa se retraga din activitatea internationala, se pare ca urmare a gestului lor de saptamana trecuta, de solidarizare simbolica cu candidatul anti-Ahmadinejad. Conform presei internationale, pedepsitii nu si-au primit pasaportul inapoi dupa intoarcerea in tara si le-au fost interzise mai multe lucruri, printre care si acordarea de interviuri.

Se pare ca cei patru jucatori ar fi Ali Karimi, fost component al lui Bayern Munchen, Mehdi Mahdavikia (32 de ani), care de 11 sezoane evolueaza in Bundesliga , acum la Eintracht Frankfurt, Vahid Hashemian (32 de ani), jucatorul tot in Bundesliga, la Bochum, si Hossein Kaebi (24 de ani), care a bifat deja 81 de prezente in nationala. Cei patru sunt considerati printre cei mai buni jucatori ai nationalei Iranului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea