Social

#spitale #sida #tratament sida #bolnavi sida

Cincizeci de spitale din tara se vor ocupa de tratamentul persoanelor cu HIV/SIDA

Cincizeci de spitale din tara, la care se adauga Spitalul Penitenciar Bucuresti Jilava, ar urma sa aiba ca responsabilitate tratamentul si monitorizarea persoanelor cu HIV/SIDA, conform unui nou proiect al Ministerului Sanatatii.

Pentru acest Program national de supraveghere si monitorizare a infectiei HIV/SIDA, pus in dezbatere publica la inceputul saptamanii de reprezentantii Ministerului Sanatatii, bugetul alocat este de peste 103 milioane lei in 2013.

Pentru alte proiecte nationale de sanatate, cum ar fi Programul national de transplant de organe, tesuturi si celule, bugetul alocat anul acesta este de peste 42 milioane de lei, in timp ce programul de tratament in strainatate beneficiaza de 17 milioane de lei.

Conform proiectului initiat de Ministerul Sanatatii, pentru programul national de supraveghere si control al tulberculozei se aloca un buget de aproximativ 9 milioane de lei.

Proiectul de ordin va fi in dezbatere publica pana pe data de 5 septembrie.

Sursa foto: medicalert.co.zw

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea