Social

Ciinele de sub Grant

Atacurile lui Ioan Becali la adresa lui Florentin Petre au generat ruptura lui Dinamo de cel mai longeviv jucator al sau. Astazi, micutul jucator va deveni liber de contract si se pare ca s-a inteles cu Rapid pentru un contract de doi ani si un salariu de 120.000 de euro pe sezon.

Dupa ce bomba transferului rapidistului Marius Maldarasanu in Ghencea a fost dezamorsata atit de jucator, cit si de conducerea giulestenilor, problematica transferurilor de gradul zero s-a reactualizat o zi mai tirziu. Atacul direct al presedintelui executiv Ioan Becali la adresa celui mai longeviv fotbalist dinamovist la momentul actual, Florentin Petre, a consfintit ruptura dintre acesta si Dinamo. In lipsa ofertelor de peste hotare, micutul mijlocas va ajunge, cel mai probabil, la marea rivala din Giulesti. Desi ambele parti, plus impresarul Victor Becali, se feresc sa recunoasca fatis, alb-visiniii s-au inteles cu Petre pentru un contract de doi ani, fostul ciine urmind sa incaseze un salariu de 120.000 de euro pe sezon, cu 30.000 mai putin decit in Groapa. Decisive pentru scindarea dintre Dinamo si Florentin Petre au fost declaratiile lui Becali, potrivit carora clubul nu i-ar mai fi prelungit contractul scadent in vara, dar si negarea statutului de simbol, pe care jucatorul il are in rindul dinamovistilor. Eu vreau sa mai joc, dar daca la Dinamo nu mai sint dorit, o voi face in alta parte. Imi pare rau ca trebuie sa spun asta, dar pentru mine Dinamo este un capitol incheiat, a confirmat Petre, care astazi urmeaza sa primeasca o hirtie prin care este declarat liber de contract. In schimbul mijlocasului, Rapid urmeaza sa-l cedeze in Groapa pe Emilian Dolha, portarul dorit de Becali de mai mult timp.

Stelea revine in Ghencea

In lipsa unor transferuri semnificative, vehiculate totusi de patronul Gigi Becali, dar fara sorti de izbinda, Steaua se pregateste sa se desparta de portarul Vasili Hamutovski, unul dintre jucatori constanti ai ros-albastrilor. In schimbul unei sume de 500.000 de dolari, Hamutovski se va transfera la o formatie din Rusia, interesate de acesta fiind, potrivit presei ex-sovietice, Torpedo Moscova si Zenit Sankt-Petersburg. In locul bielorusului va veni, se pare, veteranul Bogdan Stelea, care ieri urma sa-si rezilieze contractul cu gruparea greaca Akratitos.

Ros-albastrii au fost printre primele formatii de top care s-au reunit, ieri, in Ghencea, urmind ca astazi sa se prezinte la vizita medicala. La Sportul Studentesc nu se transfera jucatori, ci antrenori. Alaturi de fostul secund al lui Dan Petrescu, Cezar Zamfir, a venit Costel Pana, insa nu se stie deocamdata care dintre cei doi va fi antrenorul principal.

Hagi, multumit de transferuri

Pe piata transferurilor, Poli Timisoara nu a dat nici un tun adevarat pina acum. Daca la inceputul pauzei competitionale se vorbea despre achizitionarea lui Oprita, Baciu sau Dinita, apoi de Plesan, Vlad Munteanu, Moti si Danciulescu, singurele transferuri perfectate au fost cele ale lui Silviu Izvoreanu (Otelul), Adrian Ilie (Poli Iasi), Alin Stoica (liber de contract) si sirbii Sreten Stanici si Vladimir Gluscevici (Rad Belgrad). Alaturi de acestia, la Timisoara vor mai veni si doi tineri jucatori de la Universitatea Cluj , Rares Soporan si Laurentiu Bus. Totusi, Gica Hagi s-a declarat multumit de cei cinci fotbalisti, ieri, la reunirea lotului . Acum trebuie sa ne concentram pe completarea lotului. Avem jucatori tineri care au semnat cu Poli si care au nevoie de incredere. Cred ca fotbalistii care au venit pina acum la Timisoara sint de valoare si eu sint multumit de venirea lor. Incet-incet o sa facem treaba, o sa vedeti, a dat asigurari Hagi, care ii va concedia pe unii dintre jucatorii in virsta, principalii vizati fiind Batrinu, Galdean, Paleacu sau Velcea. Avem nevoie de fotbalisti care sa joace tot timpul. E greu sa tin un jucator in virsta pe banca de rezerve, a spus Hagi, precizind ca avem sanse reale la titlu, pentru ca sintem acolo sus, iar in fiecare zi Timisoara este mai buna.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea