Social

#gimnaziu # ciclu gimnazial # legea educatiei nationale

Ciclul gimnazial va fi prelungit cu inca un an

Gimnaziul pentru elevii care incep clasa a V-a in anul solar 2011-2012 se va prelungi cu inca un an. Potrivit Legii educatiei nationale care a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2011, elevii vor sta in gimnaziu cinci ani, inclusiv in clasa a IX-a.

La absolvirea clasei a IX-a, se va realiza o evaluare nationala obligatorie a tuturor elevilor, pe baza unei metodologii concepute de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

In cadrul acestui examen se vor sustine sase probe. Este vorba despre probe scrise la limba si literatura romana, limba materna , o proba transdisciplinara la stiinte si matematica. De asemenea, in cadrul acestei evaluari se vor sustine examene la o limba straina , o proba practica in care elevul va demonstra ca stie sa manevreze calculatorul, dar si o proba orala transdisciplinara prin care se vor verifica competentele civice si sociale.

La finalul evaluarii, elevii vor primi un punctaj, exact cum se procedeaza in testarile internationale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea