Social

#chisinau #tiraspol #arme

Chisinaul numara tancurile de la Tiraspol

La doua saptamani de la declansarea disputelor in Caucaz, occidentalii se tem de o eventuala repetare a scenariului din Osetia de Sud in Transnistria .

Ingrijorarile se afla si in atentia presei de la Moscova, care mentioneaza ca atat la Chisinau , cat si la Tiraspol au aparut comparatii ale resurselor militare de pe cele doua maluri ale Nistrului.

Directorul Institutului de Politici Publice de la Chisinau, Arcadie Barbarosie, a declarat pentru „Nezavisimaia Gazeta" ca in capitala Republicii Moldova s-a calculate cam de cat timp ar avea nevoie cele 18 tancuri transnistrene pentru a ajunge la Chisinau. Si s-a constatat ca nu de foarte mult: 30-40 de minute.

Pe de alta parte, nici armata moldoveana nu ar putea raspunde la un posibil atac, afirma analistul moldovean . Evaluari face si regimul separatist de la Tiraspol. Vladimir Iastrebciak, asa-zisul ministru de Externe din Transnistria, a dat insa asigurari ca Tiraspolul "nu are nici resurse, nici necesitatea de a lupta’’.

Continuarea in Adevarul


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea