Social

#guvernul Filip #nou Guvern Chisinau #proteste Chisinau #proteste Republica Moldova

Proteste la Chisinau. Juramant secret al noului Guvern

Miercuri spre joi, membrii noului Executiv de la Chisinau, condus de Pavel Filip (PD), au depus juramantul in secret la sediul Presedintiei, in timp ce Parlamentul era luat cu asalt de aproape 2.000 de protestatari care au patruns cu rangile in cladirea institutiei, in semn de protest fata de investirea noului guvern.


Guvernul Filip a depus juramantul in cadrul unei ceremonii secrete, la Resedinta de Stat, intre orele 23:00 si 00:00, conform secretarului General al Presedintiei, Ion Paduraru.

In cadrul ceremoniei de investire a Guvernului Filip, presedintele Nicoale Timofti a adresat un mesaj in care a transmis cetatenilor sa ramana calmi si sa evite violentele. Acesta a mai punctat ca indiferent de pozitiile politice, Republica Moldova trebuie sa ramana in legalitate: „As vrea sa incep prin a transmite tuturor cetatenilor Republicii Moldova un apel la calm, spre evitarea violentelor, care nu vor folosi nimanui. Este important sa ramanem in spatiul legal, indiferent de pozitiile politice pe care le avem”, se arata pe pagina sa de Facebook.

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat miercuri, cu 57 de voturi, programul de activitate al guvernului si lista cabinetului de ministri in frunte cu premierul Pavel Filip, evitand astfel declansarea alegerilor anticipate, care ar fi fost castigate de politicienii prorusi, instaland la sefia Executivului un apropiat al oligarhului Vlad Plahotniuc.

Decizia a starnit insa proteste violente, la care au luat parte mii de participanti si care s-au soldat cu zece raniti.
Si astazi sunt asteptate noi proteste in Republica Moldova.

Sursa foto: zdg.md

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea