Social

Chipsurile pot produce diabet si chiar cancer

Chipsurile sunt periculoase pentru organism. Contin coloranti chimici, sute de calorii si pot duce la obezitate si chiar cancer, avertizeaza specialistii. In plus, chipsurile creeaza hiperactivitate si deficienta de concentrare la copii. Tinerii sustin, insa, ca le place sa manance astfel de produse, intrucat sunt gustoase. Desi sunt bune la gust si crocante, chipsurile contin foarte multe zaharuri si grasimi. Produsele au o densitate energetica de peste 500 de kilocalorii la suta de grame, mult mai mult decat are cartoful ca atare. "Un cartof procesat in felul acesta are de cinci ori mai multe calorii si de aici, supraponderabilitatea, obezitatea, de la obezitate sindromul metabolic, adica hipertensiune , boli cardiovasculare , diabet de tip 2, cancer", a sustinut Gheorghe Mencinicopschi , director Institutul de Cercetari Alimentare Pentru tineri, insa, chipsurile tin loc de masa de pranz. Specialistii ne recomanda sa renuntam la produsele care ne pot face rau si sa consumam cat mai multe legume si fructe proaspete. Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea