Social

#usd #euro #valuta #moneda de referinta #china

China vrea o noua moneda internationala

China vrea inlocuirea dolarului ca moneda de referinta pentru constituirea rezervelor internationale de valuta. Banca Centrala de la Beijing propune ideea unei noi monede de referinta sub supravegherea Fondului Monetar International.

Cu o rezerva valutara de 2.000 de miliarde de dolari, China vrea o noua valuta globala care sa ramana stabila pe termen lung, informeaza Evenimentul Zilei.

Guvernatorul institutiei financiare, Zhou Xiaochuan, se teme ca anumite masuri economice adoptate de SUA pentru stabilizarea economiei ar putea avea un efecte negative asupra Chinei.      

"Este un semn clar ca autoritatile chineze, cel mai important investitor in instrumente financiare emise in SUA, sunt ingrijorate cu privire la riscul inflationist prezentat de posibilitatea ca rezerva federala sa tipareasca bani", a declarat Qu Hongbin, economist sef la HSBC China.     

Propunerea lui Zhou implica extinderea rolului Drepturilor Speciale de Tragere alocate de FMI statelor. Valoarea acestora se bazeaza pe dolarul american, yenul japonez, lira sterlina si euro. China vrea includerea cotatiilor monedelor tuturor marilor economii ale lumii in baza de cotatie DST .  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea