Social

China: Peste un milion de oameni au primit ordin de evacuare

Autoritatile au dat ordin de evacuare a peste unui milion de chinezi din cauza mai multor baraje care pot ceda. Ploile torentiale au provocat moartea a 64 de oameni, iar casele si culturile agricole au fost distruse .

La trei saptamani de la cutremurul care a devastat China, oamenii se confrunta cu o noua problema, ploile torentiale. In ultimele zile, inundatiile provocate de cantitatile mari de precipitatii au provocat moartea a 64 de oameni din cinci provincii, iar casele si culturile agricole au fost distruse de ploile abundente.

Un baraj natural format dupa cutremurul din 12 mai se poate surpa in orice clipa. Alunecarile de teren ridica nivelul apei din cele 35 de lacuri formate dupa cutremur, iar consolidarea malurilor devine astfel o munca infernala.

Peste 150.000 de oameni care locuiesc in apropierea lacului Tangjiashan au fost deja evacuati deoarece nivelul apei creste de la o ora la alta.

Locuitorii amenintati de surparea barajului instabil de la Tangjiashan ar trebui sa ajunga in zonele inalte din sud vestul provinciei Sichuan, a precizat agentia China Noua.

Numai in provincia Guizhou din sud-vestul Chinei, au pierit peste 40 de oameni si 5.000 de case au fost luate de ape. Si provincia Jianxi, din estul Chinei se confrunta cu ploi torentiale , 16 mii de locuinte fiind distruse. La randul lor, lacurile formate dupa cutremurul din 12 mai ameninta sa se reverse si sa inunde zone intinse. 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea