Social

China consuma de doua ori mai mult decat isi permite

Chinezii utilizeaza in prezent 15% din capacitatea biologica totala a planetei, subliniaza un studiu publicat la Beijing de Fondul Mondial pentru Natura (WWF). Adica de doua ori mai mult decat ii permit propriile resurse naturale.

"In cursul urmatorilor 10 sau 20 de ani, consumul Chinei va continua probabil sa ameninte ecosistemele tarii si sa exercite presiuni crescande asupra biocapacitatii mondiale", avertizeaza raportul. Apa si electricitatea sunt facturate sub valoarea pietei in China, ceea ce duce la o utilizare necorespunzatoare a acestor resurse in agricultura si in industrie, iar tara importa mari cantitati de lemn si combustibil pentru a satisface o cerere in crestere.

China
trebuie sa-si reduca consumul de energie, dar si de alte resurse in zonele urbane, sa investeasca in becuri electrice cu consum redus , sa sporeasca productivitatea pamantului pe termen lung si sa reduca drastic folosirea sistemelor de transport neeconomice, potrivit raportului.

Daca cererea individuala de resurse naturale a Chinei ar fi fost egala cu cea a Statelor Unite, ar fi fost nevoie de capacitatea disponibila a intregii planete pentru a-i raspunde, avertizeaza studiul.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea