Social

China boicoteaza turismul din Franta

Agentiile de turism din Beijing au suspendat calatoriile catre Franta, ca urmare a tensiunilor politice dintre cele doua state. 

Municipalitatea orasului Beijing a dat instructiuni verbale agentiilor de turism pentru a elimina Franta de pe lista destinatiilor turistice.  

Autoritatile locale de la Beijing au cerut companiilor de turism chineze sa suspende orice calatorie catre Franta intr-o noua incercare de boicotare a mediului de afaceri francez, scrie „Wall Street Journal".  Reprezentantele in China ale firmelor franceze, printre care si Carrefour, au devenit tinta nationalistilor chinezi dupa ce, in luna aprilie, drumul tortei olimpice pe strazile din Paris a fost ingreunat de proteste ale organizatiilor pentru drepturile omului si ale pro-tibetanilor.  „Politicienii chinezi lovesc mediul de afaceri pentru ca acesta doare cel mai tare", a afirmat directorul comitetului pentru afaceri Franta-China, Jiann-Yuh Wang, citat de „Wall Street Journal".  

Desi oficialii guvernamentali au negat ca au cerut suspendarea calatoriilor catre Franta, agentiile de turism, citate de aceeasi publicatie, sustin ca la jumatatea lunii mai li s-a comunicat verbal sa actioneze in aceasta directie. Franta este cea mai populara destinatie turistica printre chinezi. 

600.000 de turisti chinezi, in Franta  

In 2006, ultimul an pentru care guvernul chinez detine date, nu mai putin de 600.000 de turisti au vizitat Franta. Boicotul este o veste rea si pentru industria de lux. Asta, pentru ca turistii chinezi sunt cei care alimenteaza cresterea vanzarilor pentru produsele de lux pe plan national , dar si cererea din Asia, spune presedintele Federatiei Franceze de Moda, Didier Grumbach, citat de „Wall Street Jorunal".  

Franta a cerut Chinei sa puna capat boicotului agentiilor de turism, adaugand ca incalca spiritul de parteneriat dintre cele doua state.  „Din cate am inteles, agentiilor de turism din Beijing le-au fost date instructiuni verbale din partea municipalitatii orasului pentru a scoate Franta din lista destinatiilor turistice", a afirmat purtatorul de cuvant al Ministerului francez de Externe, Pascale Andreani, citat de AFP.  

Autoritatile franceze de la Beijing cauta sa stabileasca exact de unde le-a venit recomandarea pentru agentiile de turism. Un om de afaceri european, apropiat al diplomatilor francezi de la Beijing, a declarat ca boicotul pare sa fi fost cerut de la cel mai inalt nivel al guvernului chinez, relateaza „Wall Street Journal".

 
Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea