Social

#coronavirus #china #acuzatii #america

China acuza America de raspandirea coronavirusului

China acuza America de raspandirea coronavirusului. Un oficial chinez sustine ca armata americana ar fi raspunzatoare pentru raspandirea virusului in China.

Zhao Lijian, un purtator de cuvant al Ministerului de Externe chinez a scris pe pagina personala de Twitter ca SUA este responsabila de raspandirea virusului.

"Cand a aparut pacientul zero in SUA? Cate persoane sunt infectate? Care sunt spitalele? Poate ca armata SUA a adus epidemia la Wuhan. Fiti transparenti! Faceti-va publice datele! SUA ne datoreaza o explicatie", a scris Zhao Lijian, potrivit digi24.ro.

Zhao Lijian nu este singurul care acuza America. Joi, Geng Shuang, un alt purtator de cuvant al Ministerului de Externe chinez, i-a criticat pe oficialii americani pentru acuzatiile aduse Chinei privind reactia Beijingului la coronavirus, America acuzand China pentru inrautatirea impactului global al pandemiei.

"Eforturile Chinei de a incetini raspandirea virusului au lasat timp restului lumii pentru a se pregati impotriva epidemiei", explica Geng Shuang. "Dorim ca unii responsabili din SUA sa-si concentreze acum energia pentru a raspunde virusului si a promova cooperarea, nu pentru a da vina pe China", a mai spus Geng Shuang, potrivit sursei citate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea