Social

#china #tren viteza #tehnologie

China a inaugurat astazi prima linie feroviara de foarte mare viteza

In China a fost inaugurata astazi prima linie feroviara de foarte mare viteza, care face legatura intre doua orase olimpice Beijing si Tianjin. Trenurile vor rula intre aceste doua destinatii cu o viteza maxima de 350 de km/h si vor strabate distanta de 120 de kilometri in doar 30 de minute.

Inaugurarea tronsonului de foarte mare viteza face parte dintr-o noua etapa de modernizare a transportului feroviar din China.

Noua generatie de locomotive va atinge viteze maxime intre 300 si 350 de km/h, ceea ce inseamna cu pana la 100 de km/h mai mult decat modelele precedente.

Denumite CHR, trenurile de foarte mare viteza se bazeaza pe tehnologia germana a celor de la Inter-City Express si sunt construite de chinezi la Tangshan in nordul tarii.

Oficialii chinezi au promis ca vor da in folosinta tronsonul inaintea inceperii Jocurilor Olimpice de la Beijing, pentru a scurta astfel durata calatoriei intre capitala si Tianjin, unde vor fi organizate de asemenea intreceri olimpice.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea