Social

# coronavirus china #coronavirus #china

China – a doua zi fara cazuri noi de coronavirus. Cum au reusit

China a ajuns sa reduca cazurile de infectare cu coronavirus la 0. Este a doua zi in care nu a fost raportat niciun caz nou. Acest lucru aduce o raza de speranta pentru restul lumii.

Mai mult, numarul deceselor a scazut semnificativ. Vineri, Ministerul Sanatatii din China a anuntat doar 3 decese. Este cel mai scazut numar de la inceputul lunii ianuarie pana in prezent.

De la debutul coronavirusului, in China au fost raportate 81.000 de cazuri de infectare. In prezent mai sunt aproximativ 7.000 de pacienti bolnavi de coronavirus.

Ce au facut chinezii pentru a preveni raspandirea pandemiei?

Au izolat orasul si provincia invecinata Hubei, peste 50 de milioane de locuitori.

Acum, principala ingrijorare a Chinei este evitarea aparitiei celui de-al doilea val epidemic. Iar riscul de aparitie al acestuia il reprezinta persoanele care sosesc din strainatate, potrivit realitatea.net.

Numai astazi au fost raportate 39 de cazuri de coronavirus la persoanele care s-au intors din strainatate. Pentru a preveni insa raspandirea virusului printre rezidenti, toate persoanele care intra in tara sunt obligate sa intre in carantina timp de 14 zile si li se efectueaza teste. In plus, aceste persoane nu pot sta in carantina la domiciliu, unde pot infecta si alte persoane, ci sunt obligate sa stea in spatii special amenajate. Astfel se reduce la minim riscul de contaminare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea