Social

#china #atentat #securitate

China a crescut masurile de securitate

Dupa atentatele de ieri din provincia musulmana Xinjiang , guvernul chinez a inasprit masurile de securitate. Astfel, benzinariile au fost inchise, iar puncte de control se afla pe toate rutele spre orasul Kuqa, conform televiziunii din Hong Kong. Soferii erau obligati sa-si prezinte actele de identitate si permisul de conducere la fiecare filtru.

Desi departe de Beijing, violentele de ieri din Kuqa au generat ingrijorari in randul autoritatilor chineze. Mai mult, acestea au avut loc in ciuda masurilor stricte de securitate impuse cu ocazia Jocurilor Olimpice.

Atentatele vin dupa ce grupari islamiste care au legaturi cu al-Qaida au amenintat ca vor face tot posibilul pentru a perturba buna desasurare a competitiei de la Beijing.

Ieri orasul Kuqa a fost practic inchis mare parte din zi. Soldati inarmati au patrulat pe strazi in cautarea atacatorilor, in timp ce populatia a fost sfatuita sa nu iasa din case.

In total in ostilitatile de ieri au murit 8 oameni, 7 atacatori si un politist. Provincia Xinjiang este populata de aproximativ 8 milioane de uiguri , credinciosi musulmani cu o lunga istorie de relatii tensionate cu China.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea