Social

#foxnews #emisiune #bilant bush #dick cheney

Cheney apara bilantul lui Bush

Vicepresedintele american in exercitiu Dick Cheney a aparat duminica, intr-un interviu, actiunile administratiei Bush pentru combaterea terorismului si a sugerat ca liderul al-Qaida, Osama ben Laden , ar putea fi mort, relateaza AFP.

"Sunt foarte mandru de numeroasele lucruri pe care le-am realizat in aceasta administratie si cred ca vom fi judecati favorabil de istorie", a declarat Dick Cheney intr-un interviu pentru postul de televiziune Fox News.

"Cred ca faptul ca am protejat tara timp de sapte ani si jumatate impotriva unor noi atentate ale al-Qaida este o reusita remarcabila", a adaugat vicepresedintele. "Sunt foarte impacat cu bilantul nostru si cu ceea ce am realizat", a subliniat Cheney, care are o cota de popularitate de numai 29% in randul americanilor.

In ceea ce priveste centrul controversat de detentie de la Guantanamo si tratamentele aplicate detinutilor, Cheney a aparat din nou actiunile administratiei, invocand inchisorile germane din tcel de-al Doilea Razboi Mondial, pentru a revendica dreptul de a retine inamici "pana la sfarsitul conflictului".

Atacul din 11 septembrie "a fost un act de razboi impotriva Statelor Unite, ceea ce justifica recurgerea la toate mijloacele disponibile", a insistat vicepresedintele. "In ceea ce priveste drepturile detinutilor, ele nu intra sub incidenta Conventiei de la Geneva (pentru prizonieri - n.red.), pentru ca sunt combatanti ilegali", a continuat el.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea