Social

#chavez #alegeri #opozitie #conflict

Chavez castiga alegerile regionale, iar opozitia castiga capitala

Partidul de stanga al presedintelui venezuelean Hugo Chavez a castigat alegerile de duminica in majoritatea regiunilor, dar opozitia a iesit invingatoare in centrele importante, printre care capitala Caracas.

Partidul Socialist condus de Chavez a castigat in 17 din 20 de state, au anuntat luni autoritatile electorale oficiale, informeaza Reuters.

Opozitia a pastrat puterea in cele doua regiuni in care castigase scrutinul in urma cu patru ani. In plus, a preluat controlul si in zona metropolitana din jurul Caracasului, regiune puternic populata si controlata pana atunci de Guvern, precum si asupra primariei capitalei.

Candidatii opozitiei spun ca au castigat si in cele doua state in care rezultatele nu au fost anuntate inca. Scrutinul de duminica ar putea face mai dificil de realizat obiectivul lui Chavez de a impune legi care sa-i permita sa candideze din nou la alegerile prezidentiale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea