Social

#casatorie #cuplu #minoritar #limba #minoritati nationale

Cetatenii minoritari s-ar putea casatori in limba minoritara

Casatoriile ar putea fi oficiate si in limba minoritatilor nationale, noteaza Realitatea TV. Aceasta este decizia parlamentarilor din subcomisia pentru Codul Civil si Codul de Procedura Civila care au adoptat un amendament conform caruia persoanele care apartin minoritatilor pot solicita ca oficierea casatoriei lor sa fie facuta in limba materna , daca ofiterul starii civile cunoaste aceasta limba.

Amendamentul i-a apartinut deputatului UDMR Mate Andras iar membrii subcomisiei au decis ca oficierea se poate face doar in limba minoritatii respective, limba romana nefiind necesara in conditiile in care cei care se casatoresc, dar si ofiterul starii civile stapanesc limba minoritatii respective.

Initiatorul amendamentului si-a sustinut demersul prin faptul ca in tara noastra au existat precedente in care un maghiar a si-a dat consimtamantul la casatorie atat prin romanescul "da", cat si prin maghiarul "igen", iar ofiterul starii civile a refuzat sa continue oficierea casatoriei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea