Social

#apa minerala #apa potabila #apa robinet

Cetatenii din 4 orase din tara, sfatuiti sa nu consume apa de la Robinet

Populatia din orasele Alba Iulia, Blaj, Teius si Ocna Mures este sfatuita sa nu consume apa de la robinet, care de cateva zile este maronie si contine fier peste limita normala, a anuntat, joi, Directia de Sanatate Publica (DSP).

"Prezenta fierului in apa nu se presupune a fi toxica sau periculoasa pentru sanatate, insa pune probleme de acceptabilitate, de aceea este recomandabil ca nivelul de fier in apa potabila sa fie intre 0,15-0,2mg/litru. Peste 0,2mg/litru poate schimba semnificativ gustul si culoarea apei", se arata intr-un comunicat al DSP Alba.

In locul apei de la robinet, locuitorilor oraselor respective li se recomanda sa bea apa plata sau minerala sau apa din izvoarele locale conforme.

SC APA CTTA, compania de apa din Alba, sustine ca modificarea de culoare a apei a fost determinata de prezenta fierului in exces din retelele de distributie, pe fondul consumului crescut in aceasta perioada.

Sursa foto: ziarulring.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea