Social

#cetatenie #ue #conditii #sanctiune #romania #r. moldova

Cetatenia pentru moldoveni, discutata la Bruxelles

Decizia guvernului roman de a relaxa conditiile de obtinere a cetateniei romane pentru moldoveni a starnit controverse in UE, dar europarlamentarii nostri spun ca uniunea nu va interveni prin sanctiuni.

Ministrul ceh pentru afaceri europene, Alexandr Vondra ( foto ) a discutat cu Cristian Diaconescu ingrijorarea presedintiei UE fata de "posibilele riscuri" ale simplificarii procedurii de acordare a cetateniei romane.

Europarlamentarii romani sustin ca Romania nu risca nici o sanctiune din partea UE, deoarece nu a incalcat nicio prevedere a legislatiei comunitare.

"Cred ca oficialii UE au fost ingrijorati de numarul vehiculat cu privire la persoanele care ar urma sa capete cetatenie romana, dar mai intai trebuie sa vedem, de fapt, cate din cererile de cetatenie vor fi aprobate", a declarat eurodeputatul PDL Marian Jean Marinescu pentru Adevarul.

Eurodeputatul PDL Nicolae Vlad Popa crede ca organismele europene se vor relaxa in urma discutiilor pe subiectul acordarii cetateniei, deoarece nu s-au operat modificari de fond asupra procesului. Acesta a fost in schimb accelerat, pentru locuitorii din Republica Moldova care vor cetatenie romana.

 

Citeste si 

Moldovenii, ajutati sa devina cetateni romani

Aproape un milion de moldoveni bat la portile Romaniei

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea