Social

#certificat digital covid #iesire din tara #covid #granita #romani #certificat covid

Certificatele digitale Covid devin obligatorii de vineri. Unde trebuie sa le prezinte romanii

Romanii care vor sa calatoreasca in strainatate vor trebui sa prezinte, obligatoriu, incepand cu 13 august, certificatele digitale Covid la trecerea friontierelor de stat, la nivelul tarilor UE.

Vr fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinarii, trecerii prin boala si ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce contin un cod QR, transmite Guvernul Romaniei. Documentele electronice pot fi eliberate accesand site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/.

Tranzitarea frontierelor este posibila si fara existenta acestor certificate, dar cu respectarea normelor nationale de carantina din fiecare stat, mai transmite Guvernul.

Aceste prevederi sunt stipulate in Regulamentul UE 953/2021 si sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu si pentru activitatile desfasurate in interiorul teritoriului national al Romaniei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea