Social

#tigani romi #romi #parlament #cersetor #tigani #cersetorie #proiect legislativ

Cersetoria ar putea fi interzisa prin lege

Nicolae Paun, reprezentantul Partidei Romilor "Pro Europa", a anuntat ca va depune la Parlament un proiect legislativ care prevede interzicerea cersetoriei in Romania.

Principalul motiv pentru care Paun face acest demers este faptul ca acest fenomen a luat amploare atat in tara noastra, cat si in alte tari din Europa.

"Cersetoria a luat amploare, a devenit un fenomen jenant si de masa, atat in Romania cat si in Uniunea Europeana. Acest fenomen trebuie stopat. Am in lucru proiectul de lege privind interzicerea cersetoriei, dar in primul rand ma gandesc ca cersetoria trebuie interzisa in mod categoric in fata edificiilor importante, fie ca vorbim de lacase de cultura, de cult sau monumente istorice", a declarat Nicolae Paun, citat de Agerpres.

Legea propusa de Paun prevede si amenzi. Astfel, cei care sunt prinsi cersind pe strazi sunt pasibili de amenzi care pot ajunge la 500 de lei. De asemenea, parintii care isi trimit copii la cersit risca sa ajunga dupa gratii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea