Social

#vatican #ceremonie vatican #sanctificare # papa ioan paul

Ceremonie spectaculoasa la Vatican. Papa Ioan Paul al II-lea devine sfant

O slujba speciala fara precedent va avea loc duminica, la Vatican, atunci cand Fericitii Ioan Paul al II-lea si Ioan al XXIII-lea vor fi trecuti in randul sfintilor. Ceremonia va fi oficiata de Papa Francisc, la slujba de canonizare fiind asteptati milioane de pelerini.

Printre cei care vor fi prezenti in Piata Sfantul Petru se vor numara si delegatii oficiale si sefi de stat. Deja, hotelurile din Roma anunta ca nu mai au camere disponibile pentru aceasta perioada. La Messa Solemna vor lua parte si episcopi romani, dar si cateva sute de credinciosi catolici de la noi din tara.

La slujba va participa si femeia care spune ca a fost vindecata miraculos de Papa Ioan Paul al II-lea. Practic, acesta a fost miracolul care a determinat Biserica Catolica sa accelereze procesul de canonizare a lui Ioan Paul al II-lea.

Ambii suverani pontifi care vor fi declarati sfinti duminica au fost la Bucuresti in decursul vietii lor: Angelo Roncalli, in 1930 si 1932, pe cand era in misiune diplomatica in Bulgaria, iar Ioan Paul al II-lea, cu ocazia istoricei vizite din 7-9 mai 1999.

Sursa foto: opusdei.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea