Social

#avertisment octavian jurma #omicron #octavian jurma

Cercetatorul Octavian Jurma, avertisment: "O sa ajungem cu varianta Omicron la 10.000 de cazuri pe zi"

Cercetatorul Octavian Jurma vine cu un avertisment pentru Romania dupa ce au fost relaxate masurile. Specialistul trage un semnal de alarma si sustine ca Romania se va confrunta din nou cu o crestere uriasa a numarului de noi infectii cu Covid. Varianta Omicron nu ar fi atat de blanda precum se crede, spune cercetatorul.

 

„Ma tem ca varianta Omicron nu este chiar asa de blanda cum speram”, a scris Octavian Jurma intr-o postare pe Facebook mentionand datele inregistrate in provincia Gauteng din Africa de Sud, care apoi au devenit similare in intregul stat african.

„In pandemia de COVID-19, curba deceselor debuteaza cam la 1-2 saptamani dupa curba internarilor (care la randul siu e la 1-2 saptamani in urma infectarilor). Asadar avem in saptamana 47 o crestere mai mult decat dubla a numarului de spitalizari, urmata in saptamana 48 de o crestere mai mult decat dubla a numarului de decese. In aceasta saptamana (S 49) observam o crestere importanta a numarului de decese care a depasit deja numarul de decese de saptamana trecuta.

Potrivit acestuia, in Romania conceptul de relaxare in siguranta nu face parte din vocabularul politic: „noi nu reactionam la ceea ce vine, ci la ceea ce a trecut. Cand toata lumea trage obloanele, noi le deschidem si apoi ne miram de dezastrul lasat de furtuna. Prin urmare noi ne-am grabit sa adoptam masurile de relaxare inainte sa aflam cat de periculoasa este varianta Omicron. Daca valul 5-Omicron se dovedeste la fel de grav in Romania ca valul 4-Delta, o sa avem nevoie de 3 saptamani de crestere cu minim 50% pentru a incepe sa luam masuri. Sa speram ca pregatim de pe acum aceste masuri, pentru ca daca plecam de la un platou de 500 de cazuri noi pe zi, o sa ajungem cu varianta Omicron la 10.000 de cazuri pe zi in mai putin de 3 saptamani si o sa auzim iarasi si ".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea