Social

#clonare # mamutul si pasarea Dodo #clonare broasca #mamuti #tigru tasmanian

Cercetatorii vor sa readuca la viata mamutul si pasarea Dodo

Oamenii de stiinta din intreaga lume lucreaza intens la clonarea unor animale care au disparut acum cateva zeci de ani. Cercetatorii spun ca deja au reusit sa recreeze genomul unei specii de broasca disparute la inceputul anilor 1980.

Desi acestia spun ca embrionii pe care i-au obtinut sunt neviabili, la fel ca in cazul caprei salbatice de munte Pyrenaica, care a fost clonata in 2009 si care a murit in doar cateva minute de la nastere, ei cred totusi ca vor putea readuce la viata specii de animale disparute.

"Cu broastele, acest lucru ar putea reusi deja peste 2-3 ani de lucru. In schimb, clonarea de mamuti ar putea fi vazuta de omenire abia peste 20-30 de ani", a declarat Hendrik Nicholas Poinar, genetician in cadrul Universitatii McMaster.

Cercetatorii spun, de asemenea, ca au in plan si clonarea tigrului tasmanian, disparut in anii '30, dar si a pasarii Dodo, care a disparut in secolul al XVII-lea. Totodata, oamenii de stiinta niponi spun ca intentioneaza sa readuca la viata, pana in 2017, mamutul.

Pentru a realiza acest lucru, cercetatorii au nevoie de un fragment de tesut al unei specii disparute care are insa un ADN bine conservat si care are chiar si varsta de 200.000 de ani.

Sursa foto: neataiasi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea