Social

#virus #boli infectioase #noul SRAS

Cercetatorii au descoperit un nou virus mortal ce ameninta omenirea

Recent, in Italia au fost diagnosticate pozitiv zece persoane cu un nou tip de virus SRAS. Acestea nu prezentau niciun simptom de boala si nu au fost puse inca in carantina, a anuntat un specialist in boli infectioase de la Spitalul Careggi din Florenta.

Specialistul a precizat ca probele de sange ale celor zece pacienti testati pozitiv au fost trimise spre analize amanuntite la Institutul pentru Sanatate de la Roma.

"Eram convinsi de afirmatia OMS (n.r. - Organizatia Mondiala a Sanatatii) ca virusul nu se propaga usor si ca este mai degraba agresiv, insa astazi constatam exact contrariul", a declarat medicul Alessandro Bartoloni.

Acesta a adaugat, de asemenea, ca vor fi continuate cercetarile pentru a se putea stabili rapiditatea cu care s-ar putea extinde acest virus, denumit MERS-Cov (Sindromul Respirator Coronar Viral din Orientul Mijlociu), care a fost numit in Italia "noul SRAS".

Sursa foto: sanatate.bzi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea