Social

#creier #studiu #barfa #barfa negativa #asociere imagini

Cercetatorii au descoperit originea barfei

Cercetatorii au descoperit, in urma unui studiu recent, ca barfa negativa modifica modul in care sistemul nostru vizual raspunde perceperii chipurilor persoanelor din jurul nostru. De asemenea, cercetatorii spun ca oamenii sunt programati sa raspunda la barfa.

Cu ajutorul acestei cercetari, autorul studiului, profesorul Feldman Barrett de la Universitatea Northeastern, a vrut sa afle raspunsul la intrebarea: "Odata ce zvonurile ne-au determinat sa il vedem pe un individ intr-un anumit fel, este posibil ca noi chiar sa il vedem diferit?".

In cadrul studiului, Barrett a pus un grup de voluntari sa analizeze fotografii in care apareau chipurile unor oameni, dar le-a transmis si o barfa, pozitiva sau negativa, despre acestia.

Dupa aceea au fost urmarite raspunsurile creierelor voluntarilor la diferite tipuri de informatii.

Oamenii de stiinta au constatat ca voluntarii se concentrau mai mult pe imaginile care prezentau chipuri asociate cu barfa de tip negativ.

"Barfa nu influenteaza doar opinia pe care o avem despre oameni, ci si modul in care ii percepem vizual", a explicat Barrett. Astfel, aceasta descoperire arata ca suntem programati sa fim mult mai atenti la persoanele despre care ni s-a spus ca sunt periculoase, neplacute sau mincinoase.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea