Social

#univers #cern #descoperire # particula lui Dumnezeu # boson Higgs

Cercetatorii au descoperit bosonul Higgs, particula lui Dumnezeu

Desi cercetatorii au anuntat inca din luna iulie a anului trecut ca au descoperit o particula care pare a fi bosonul Higgs sau particula lui Dumnezeu, acum expertii de la Acceleratorul de Particule din Geneva au confirmat acest lucru.

Specialistii au declarat ca au procesat o cantitate mai mare de date si ca in acest moment sunt siguri 99% ca aceasta este particula subatomica pe care o cautau de aproape jumatate de secol, bosonul Higgs, fara de care lumea nu ar fi fost posibila. Particula lui Dumnezeu este cea care da masa materiei.

"Rezultatele preliminare dupa ce am analizat toate datele din 2012 sunt magnifice si in acest moment mie imi este clar ca discutam despre bosonul Higgs, totusi, mai e cale lunga pana vom sti exact ce tip de boson Higgs este", a declarat Joe Incandela, de la CERN.

Anul trecut, in luna iulie cercetatorii de la CERN au anuntat ca au descoperit o particula asemanatoare bosonului Higgs.

Prima oara s-a vorbit despre bosonul Higgs in 1964 si avea legatura cu intrebarile pe care si le puneau cercetatorii in ceea ce aparitia corpurilor si vietii in Univers.

Bosonul Higgs a fost denumit "particula lui Dumnezeu", deoarece ar reprezenta fundamentul vietii in univers.

Sursa foto:www.gandul.info
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea