Social

#studiu #infectii #bacterii #bani #Universitatea Oxford #bani murdari

Cercetatorii au decis care sunt cei mai murdari bani din lume

Un studiu recent, efectuat de profesorul Ian Thompson, de la Universitatea Oxford, a aratat ca bancnotele si monedele din Danemarca si Suedia sunt cei mai murdari bani din lume.

Potrivit rezultatelor studiului, pe fiecare dintre coroanele suedeze si daneze au fost detectate, in medie, aproximativ 40.000 de bacterii, iar specialistii spun ca acesti bani prezinta un mare risc pentru sanatate, mai ales ca studiul a aratat ca doar 26.000 de bacterii sunt suficiente pentru a provoca infectii.

La celalalt pol se afla moneda euro, care, potrivit studiului realizat de Thompson, este cea mai curata, cu o medie de 11.000 de bacterii.

Universitatea din Londra si Scoala de Igiena si Medicina Tropicala din Londra avertizeaza, totodata, ca si cardurile bancare sunt la fel de periculoase din punct de vedere al igienei si recomanda spalarea mainilor dupa fiecare utilizare a acestora.

Sursa foto: internetbro.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea