Social

#tantar zika # zika europa # vaccin zika #virusul zika

Cercetatorii au anuntat: cand va fi gata vaccinul contra virusului Zika

Cercetatorii americani si canadieni au inceput deja sa lucreze la un vaccin contra virusului Zika care se imprastie cu repeziciune in toata lumea. Virusul provoaca microcefalie in cazul bebelusilor nenascuti. Cel mai curand, vaccinul va fi disponibil la finalul anului. 

Un consorţiu care lucrează la acest vaccin cuprinde Universitatea din Pennsylvania, Universitatea canadiană Laval, grupul farmaceutic Inovio şi grupul sud-coreean GeneOne Life Science, a declarat Gary Kobinger de la Universitatea Laval, într-un interviu pentru Reuters, citat de Mediafax.

El speră ca testele să înceapă către septembrie, cu scopul de a se determina, înainte să fie aprobat, dacă are sau nu efecte nedorite asupra omului. O lună mai târziu, vaccinul ar putea fi disponibil pentru operaţiuni de urgenţă. 

Alti doi producatori de vaccinuri - Hawaii Biotech Inc si Reolikins Ltd din Boston lucreaza de asemenea la un vaccin contra acestui virus care s-a raspandit cu repeziciune in Brazilia si America Latina, iar in Europa au fost deja diagnosticate peste 20 de astfel de cazuri. 

Foto: hepta.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea