Social

#lucrari centru istoric #praga bucuresti primar #fonduri europene bucuresti

Centrul Istoric al Capitalei va semana cu cel din Praga

Sorin Oprescu obisnuia sa spuna ca nu i se pare corecta asemanarea Bucurestiului cu "Micul Paris ". Mai degraba ar vedea in Capitala o "Viena".

Dar, aflat in vizita la acasa .ro/praga" title="praga">Praga , s-a razgandit. Edilul bucurestean vrea sa reconstruiasca Centrul Istoric al Capitalei dupa modelul aplicat la Praga, considerat cel mai de succes exemplu in domeniu din Europa. Primarul general, Sorin Oprescu, s-a intalnit luni cu omologul sau din Praga, dr. Pavel Bem, informeaza un comunicat de presa al Primariei.

Pe agenda discutiilor, s-a aflat modalitatea in care municipalitatea din Praga a reabilitat Centrul Istoric , folosind in mare parte fonduri europene.

Primarul din Praga s-a declarat dornic sa sprijine actiunea lui Oprescu privind reabilitarea Centrului Istoric din Bucuresti, mai ales pentru obtinerea de fonduri europene, tinand cont ca Cehia detine presedintia Uniunii Europene.

Praga are unul dintre cele mai performante sisteme de transport in comun, la nivel europen. Reprezentantii Primariei Bucuresti doresc sa preia experienta reusita a administratiei din Praga. In egala masura se agreeaza stabilirea unui parteneriat economic privind asamblarea si intretinerea tramvaielor intre RATB si Skoda . 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea