Social

# cabinete scolare #centre de vaccinare #profesori #cabinete #vaccinare

Centre de vaccinare pentru elevi si profesori in cabinetele scolare din Bucuresti

Un nou proiect este in discutie si prevede crearea de centre de vaccinare in cabinetele scolare. Proiectul este in dezbare, avand in vedere ca Pfizer urmeaza sa primeasca autorizatia de a imuniza si persoanele cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani. 

 

Astfel, Ministerul Sanatatii doreste ca elevii si profesorii sa poata avea acces facil la vaccin si sa se imunizeze chiar in scoli. Singura problema este insa, lipsa medicilor din cabinetele scolare.

„Este o initaitiva CNCAV, iar din cate stim, in perioada 31 mai 1 iunie se doreste vaccinarea cat mai multor copii, deocamdata varsta 16-18 ani, iar daca se obtine acceptul si pentru grupa de varsta 12-15, suntem in legatura cu inspectoratele scolare pentru o perioada mai lunga pentru a deschide puncte de vaccinare in cabinetele scolare. Evident, Prefectura sprijia initiativa CNCAV. Singura componenta care necesita mai multa concentrare este componenta umana, pentru ca medicii sunt cei care lipsesc, in rest nu avem nevoie e altceva. Suntem tot timpul in legatura ASSMB si cu asociatiile medicilor de familie”, a declarat pentrul REALITATEA PLUS prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Sursa foto: g4media.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea