Social

#bugetari #salariu #crestere salariala

Cele patru variante de cresteri salariale pentru bugetari in 2011

Cresterile salariale promise bugetarilor pentru 2011 provoaca discutii aprinsa in coalitia de guvernamant.

Guvernul va decide miercuri cum va aplica cresterile salariale pentru bugetari. Pana acum au fost avansate patru variante de catre PDL, UDMR, UNPR si grupul minoritatilor din Parlament.

"In cadrul discutiilor din Coalitie, fiecare partid a venit cu o varianta proprie si cu calcule. Decizia va fi luata miercuri, de Executiv", a declarat liderul minoritatilor , Varujan Pambuccian , citat de Adevarul.

Varianta propusa de PDL prin ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu , ar insemna cresterea salariilor de 600 de lei la 811 lei si majorarea celorlalte cu o cota unica de 14%.

Reprezentantii UDMR sustin o majoraree etapizata a salariilor, calculele fiind facute pe doua variante de lucru. Prima varianta implica o majorare de 33,33% pentru salariile de pana la 750 de lei, de 25% pentru cele intre 750 si 1.000 de lei si o majorare unitara de 12%.

A doua varianta propusa de UDMR ar aduce bugetarilor o crestere de 42% pentru salariile de 600 de lei, 35% pentru cele intre 601 si 650 de lei , 25% pentru veniturile intre 651 si 700 de lei si 17% pentru cele intre 701 si 750. Restul bugetarilor ar primi majorari de 12%.

Propunerile UDMR au creat tensiuni in discutiile cu PDL, care prefera sa urmeze indicatiile FMI. Reprezentantii fondului sustin legea unitara a salarizarii si nu ar fi de acord cu diferentieri si cresteri speciale.

UNPR a propus, pentru 2011, o majorare cu 15% a fondului de salarii cu mentiunea ca decizia distribuirii fondurilor va reveni ministerelor.

Reprezentantii minoritatilor sustin o majorare salariala unitara de 14% si stabilirea unor compensari pentru salariile sub 1.000 de lei.

Decizia finala asupra modului in care vor creste salariile bugetarilor va fi luata de Guvern miercuri, 6 octombrie.

Care crezi ca este cea mai buna varianta pentru majorarea salariilor bugetarilor?
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea