Social

Cele mai uzuale sapte operatii estetice la care apeleaza barbatii

In zilele noastre felul in care corpul uman poate fi imbunatatit este asemanator cu cel cu care ne upgradam computerul. Numarul barbatilor care apeleaza la operatiile estetice este in crestere. Conform Societatii Americane de Chirurgie Plastica numarul barbatilor care au apelat la procedurile de remodelare a crescut cu 47% in ultimii sase ani, de la 640 de mii in 2001, la 940 de mii in 2007. Acesta crestere se datoreaza, in special, avansarii tehnicilor de chirurgie, faptului ca durerile de dupa operatie sunt din ce in ce mai mici si pentru ca timpul nu le mai permite barbatilor sa mearga la sala si sa faca exercitii. Cea mai ceruta interventie este cea pentru corectarea ridurilor de pe frunte. Un barbat se poate simti fericit, calm si relaxat, dar ridurile de pe frunte il fac sa para nervos, tensionat, obosit si mai batran. Disparitia acestor riduri se face prin injectiile cu Botox. Dupa patru zile, substanta paralizeaza nervii care duc la aparitia ridurilor. Procedura trebuie repetata la fiecare sase luni pentru a se mentine rezultatul. Pretul unei astfel de proceduri variaza intre 350 si 1.200 de dolari. O alta procedura foarte comuna este cea de cu laser. Prin aceasta procedura aleg sa indeparteze in special parul de pe gat si de pe spate. Dar multi doresc si indepartarea parului de pe piept sau de pe picioare. Este una dintre cele mai simple si sigure proceduri. Acest lucru se datoreaza faptului ca laserul „stie” sa atace doar pigmentii foliculari, si el arde doar radacina firului de par nu si pielea din jur.
  • Implantul de par – o interventie frecvent ceruta Efectele adverse se refera la faptul ca dupa un timp anumite fire de par cresc la loc si procedura trebuie repetata. Mai mult, aceasta procedura functioneaza mai greu la blonzi. O astfel de interventie costa intre 200 si 600 de dolari. De asemenea, si transplantul de par devine din ce in ce mai comun. Operatia se incepe cu anestezierea pacientului si se continua cu tranplantarea de grefe de par din zonele unde acesta creste, in partea frontala a capului. Aceste fire de par transplantate cad dupa trei saptamani si incep sa creasca dupa trei luni. Efectul maxim se inregistreaza dupa un an. O astfel de interventie costa intre 6.000 si 18.000 de dolari. In ciuda acestui , numai in 2006, 11 mii de barbati au apelat la aceasta interventie. Si liposuctia este foarte cautata. Acesta nu este recomandata celor care sunt supraponderali, ci doar celor care au o greutate normala si nu pot scapa de aceste depozite de grasime prin exercitii pentru ca sunt de natura genetica. Liposuctia este singura solutie pentru 90% dintre barbatii care au „sani”. In 2006, 53 de mii de barbati au apelat la aceasta interventie si au platit intre 3000 si 15.000 de dolari .
  • Rinoplastia – o alta cerere a barbatilor Barbatii aleg sa-si corecteze si nasul. Cu timpul nasul se lasa sub efectul gravitatiei. Daca interventia se face corect, barbatul va parea ca a mai slabit sau ca si-a schimbat freza. Pentru ca nasul sa fie repozitionat, medicul trebuie sa taie din cartilajul acestuia. Acest lucru se face printr-o mica incizie. De multe ori nu exista suficient cartilaj care sa fie remodelat. In aceste cazuri medicul ia o grefa din cartilajul care separa cele doua nari. Rinoplastia costa si pana la 10.000 de dolari, iar in 2006, 33 de mii de barbati americani au apelat la ea. Foarte comun este si liftingul facial. Aceste se face pentru a da posesorului un aspect mai proaspat si pentru a-l face sa para mai tanar. Medicul face incizii in spatele si in fata urechilor prin care intinde si taie din straturile epiteliale in exces. Procedura nu este dureroasa pentru ca se lucreaza cu straturi ale pieleii in care nu sunt terminatii nervoase care detecteaza durerea. Prin estetica se corecteaza si gusa. Daca cineva a fost odata supraponderal , nici un fel de dieta sau de exercitiu nu-i poate indeparta gusa. Procedura se desfasoara asemenea faceliftului. Diferenta este ca inainte de modelarea pielii se scoate grasimea in exces. Atat pentru liftingul facial, cat si pentru corectare gusei au apelat 14.000 de americani care au platit aproximativ 10.000 de dolari fiecare. Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.
  • Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

    •  
    •  

    Articol scris de

    Vezi toate articolele

    Articole din social

    Top

    Cauta-ti perechea