Social

# oferte avion # locuri avion #accident avion #bilete avion #accident #avion

Cele mai sigure locuri din avion. Alege-le de fiecare data!

Desi accidentele aviatice sunt cele mai dramatice si mai mediatizate, de fapt riscul de a muri intr-un accident de avion este de 1 la 8.000, in timp ce moartea in urma unui accident de masina are o incidenta de una la 112, iar ca pieton de una la 700. Totusi, nici in cazul avionului nu este nimic sigur, insa exista studii care arata care locuri din avion ar fi mai sigure pentru pasageri. 

Conform analizei citate de Mediafax, locurile situate în partea din spate a avionului au avut, de-a lungul timpului, cele mai mici rate de fatalitate (32%), comparativ cu cele aflate în mijloc (39%), respectiv cu cele situate în partea din faţă a aeronavei (38%).

Cât priveşte scaunele propriu-zise, aceeaşi statistică relevă faptul că cele mai sigure locuri sunt cele din rândul mijlociu (spate), care au avut o rată a fatalităţii de doar 28%, comparativ cu cele de lângă coridor (mijloc), a căror rată a fatalităţii s-a ridicat la 44%.

Un alt studiu, publicat în 2008 de Universitatea din Greenwich, în cazul unei prăbuşiri, supravieţuitorii aflaţi în apropierea unei ieşiri au şanse mai mari să scape cu viaţă decât cei aflaţi în alte zone ale aeronavei. Lucru de altfel logic, daca ne gandim la posibilitatea izbucnirii unui incendiu la bordul avionului si proximitatea fata de iesire. 

Foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea