Social

#fotbal #campionatul mondial de fotbal #echipe fotbal

Cele mai scumpe echipe nationale de la CM de fotbal: Vezi cine domina topul!

Site-ul specializat in evaluarea valorii de piata a jucatorilor de fotbal, transfermarkt.de, a dat publicitatii topul celor mai valoroase reprezentative prezente la Campionatul Mondial din Brazilia. Valoarea totala a celor 115 jucatori din primele cinci selectionate atinge 3,617 miliarde dolari.

Detinatoarea trofeului, Spania, conduce in top cu 916 milioane dolari pentru intregul lot de 23 de jucatori iberici. Germania o urmeaza cu o valoare de 828 milioane, iar ultimul loc pe podium este ocupat de Brazilia, cu 689 milioane dolari. Franta si Argentina completeaza topul cu valori de 607, respectiv 577 milioane dolari.

Valoarea lotului deplasat de Spania in Brazilia reprezinta 9,5% din valoarea totala a tuturor selectionatelor prezente la CM 2014. La polul opus, echipa nationala a Hondurasului este cotata ca reprezentand doar 0,32%.

In ciuda recordului stabilit de iberici, argentinianul Messi conduce in ierarhia jucatorilor, cu un pret de 177 de milioane dolari, urmat de portughezul Cristiano Ronaldo cu 147 milioane.

Sursa foto: sportnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea