Social

#seism #cutremur #marmureanu #cutremur bucuresti # risc cutremur

Cele mai riscante zone din Romania in cazul unui cutremur de mare magnitudine

In cazul unui cutremur de foarte mare magnitudine, despre care prof. Gheorghe Marmureanu spune ca ar putea avea loc in curand, cele mai afectate zone ar fi Moldova, in special Focsani, Bacau, Galati, Tulcea, dar si Basarabia.

"Eu am spus ca urmeaza acum un cutremur foarte adanc. Asa rezulta din analizele noastre. Poate sa fie tip '40 sau poate sa fie tip 1802 (n.r. - ani in care in Vrancea au avut loc cutremure ce s-au produs la o adancime de 150 km si au avut magnitudinea de 7,7 grade si 7,9 grade pe scara Richter). In acest caz, Moldova apare, Basarabia, Chisinau, Odessa. In Romania, este vorba despre Focsani, Bacau, mai putin Iasiul. Bucurestiul va fi mai putin, din punctul meu de vedere. Asta v-o spun ca inginer constructor. (...) Galati, Tulcea...", a declarat directorul onorific al Institutului National pentru Fizica Pamantului, prof. Gheorghe Marmureanu, in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani" de la Pro TV.

Marmureanu a mai precizat ca, in urmatoarea perioada vor mai fi cutremure de cel mult 7 grade pe scara Richter, insa acestea nu vor produse victime si nici pagube materiale. "Putem avea cutremure pana in 7, am spus-o oricand, cel putin in ultimii cinci-sase ani. Un cutremur poate fi in orice zi, in orice noapte. Un cutremur de pana in 7 si chiar 7 nu produce pierderi de vieti omenesti si nici de bunuri materiale", a adaugat Marmureanu. 

Sursa foto: descopera.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea