Social

#obiecte mizerabile casa #obiecte mizerabile #microbi #curatenie casa #prosoape

Cele mai mizerabile obiecte din casa! Sunt altele decat iti imaginezi!

Credeai ca scaunul de la toaleta sau clantele sunt cele mai murdare obiecte din casa? Un studiu recent a dezvaluit faptul ca prosoapele, atat cele de bucatarie, cat si cele de baie, contin cei mai multi microbi, scrie dailymail.co.uk.

De ce? In primul rand pentru ca prosoapele retin umezeala, un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Apoi, aceste obiecte sunt folosite exact in incaperile in care se afla cei mai multi microbi, mai exact baia si bucataria.

Un studiu realizat de specialisti de la University of Arizona arata ca bacterii prezente de obicei in materiile fecale si care pot provoca toxiinfectii alimentare si diaree au fost identificate pe 89% dintre prosoapele de bucatarie, iar bacteria E. coli pe 25,6% dintre prosoape.

Prosoapele care sunt folosite de mai multe persoane pot sta la originea unor infectii care sa-i afecteze pe toti membrii familiei.

Cercetatorii spun ca o metoda eficienta de a scapa de acesti germeni si microbi este ca prosoapele sa fie inmuiate in apa cu clor si abia apoi spalate la temperatura inalta, de 90 de grade Celsius.

Sursa foto: the-wilson-world.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea