Social

# mesaj apa #cel mai vechi mesaj #mesaj

Cel mai vechi mesaj, gasit dupa 108 ani intr-o sticla plutitoare. Iata ce scria in el!

Cel mai vechi mesaj a fost gasit de curand intr-o sticla plutitoare, dupa 108 ani. Acesta a fost descoperit de o pemsionara care colecta sticle de pe insula germana Amrum. 

Marianne Winkler, femeia care a gasit sticla a spus ca acesta continea o nota pe care se aflau numai cuvintele: "Sparge sticla", potrivit Agerpres.

"Sotul meu a incercat sa scoata mesajul din sticla, dar nu a existat nicio sansă, asa ca a trebuit sa facem asa cum scria in mesaj", a relatat pensionara.

In mesaj, scris in limbile engleza, germana si olandeza, se cerea ca persoana care a gasit sticla sa completeze unele informatii despre locul si momentul in care a gasit-o, inainte de a o trimite la Asociatia de biologie marina din Plymouth (Marea Britanie). Mesajul menționa ca cine va face acest lucru va fi rasplatit cu un siling.

Personalul Asociației de biologie marina a recunoscut ca sticla a fost una dintre cele 1.020 de sticle lansate in Marea Nordului intre 1904 si 1906, ca parte a unui proiect pentru a testa puterea curentilor marini.

Recordul anterior privind gasirea unei sticle cu mesaj aruncate in mare era de 99 de ani de la lansarea sa la apa.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea