Social

#zgarie-nori tokyo #proiect inedit #zgarie-nori #tokyo

Cel mai inalt zgarie-nori va fi construit in Tokyo! Iata cum arata proiectul inedit

Arhitectii si inginerii din Tokyo au realizat un proiect inedit. Constructia care va avea ca piesa centrala un zgarie-nori de peste 1600 de metri inaltime este menita sa pregateasca orasul Tokyo de schimbarile climatice, din urmatorii ani.

 

Turnul, a carui constructie se preconizeaza ca va fi finalizata in anul 2045, va deveni cel mai inalt zgarie-nori construit vreodata. In prezent, recodul este detinut de Burj Khalifa din Dubai, care are o inaltime de 828 metri inaltime.

Blocul turn ce se va construi in Tokyo va putea gazdui peste 55.000 oameni si va avea o fatada high-tech a cladirii i-ar permite sa capteze, sa filtreze si sa stocheze apa din atmosfera pentru a acoperi necesitatile populatiei, potrivit realitatea.net.

Turnul face insa parte dintr-un proiect mai mare ce isi propune sa adapteze orasul la schimbarile climatice. Pentru a lupta impotriva cresterii nivelului apelor, vor fi construite insule hexagonale pe care ar putea locui 500.000 de persoane.

Surse foto: skyscrapercenter.com, architecturaldigest.com, archdaily.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea